Stompwijk JO13-1 geeft voorsprong tegen VUC JO13-1 in eindfase alsnog uit handen en speelt met 1-1 gelijk

Toegevoegd op 11 maart 2019 om 09:35 door Marco De Vries
Whatsapp Facebook Twitter


Stompwijk JO13-1 geeft voorsprong tegen VUC JO13-1 in eindfase alsnog uit handen en speelt met 1-1 gelijk

Stompwijk JO13-1 streed in Den Haag voor drie punten in de strijd om de aansluiting bij de eerste 6, maar moest het tegen nummer 11 op de ranglijst (VUC) uiteindelijk doen met een punt. Rick Gleijm opende de score laat in de 2e helft, maar snel na de 0-1 voorsprong maakte VUC gelijk: 1-1. Op het moment dat Stompwijk  om 11.45 aftrapte in Den Haag, waren de meeste wedstrijden in de poule al afgelopen 

Stompwijk speelde gedreven en nam de tijd om rustig op te bouwen en tot goede kansen te komen, maar de verdiende openingstreffer bleef lang uit. Stompwijk had geen geluk bij de kansen die het kreeg. Een aantal doelpogingen verdwenen in de handen van de VUC doelman, een lage voorzet gleed net naast en een hoge voorzet ging net over het doel. Stompwijk had VUC bij de keel en kwamen alleen van eigen helft af als de keeper de bal over alles en iedereen heen naar voren joeg. Dat leverde in de 19e minuut bijna een kans op voor VUC. Iets daarvoor waren Nyka en Rick dicht bij de 0-1. Uiteindelijk een ruststand van 0-0. Aan het begin van de 2e helft nam Thijs de honneurs waar in de verdediging in plaats van Joni die last had van een blessure. Ook Fin kon niet meer ingezet worden om dezelfde reden. Gelukkig had Stompwijk een extra speler meegenomen om dit op te vangen. De wedstrijd kabbelde aanvankelijk zonder hoogtepunten voort. Af en toe wat schoten op het doel (zonder kracht) en VUC dat van natrappen een hobby maakte. Tegen het einde van de 2e helft tikte Rick de bal binnen na een uitstekende dribbel van Ben naar Jake die Rick kon bereiken en zette Stompwijk op een verdiende voorsprong. De goal van Rick werd gevolgd door een domper want snel na de 0-1 voorsprong lag de bal er aan de andere kant alweer in. Stompwijk keeper Quinten was kansloos bij de inzet van de VUC spits (intikker van dichtbij) en moest de gelijkmaker toestaan. Even later voorkwam Quinten nog een groter leed met een goede reflex. Doordat Stompwijk gek genoeg de teugels  wat liet vieren kreeg VUC hoop en kon daardoor een beetje uit zijn schulp kruipen.  De 0-1 voorsprong had Stompwijk natuurlijk nooit uit handen mogen geven in de slotfase!  

De trainers van Stompwijk waren van mening dat Stompwijk op bezoek bij VUC verzuimd heeft zichzelf te belonen. De Stompwijkers kwamen in Den Haag op voorsprong, maar gaven de 0-1 voorsprong snel weg. Ondanks een aantal kansen en veldoverwicht, bleef Stompwijk steken op een 1-1 gelijkspel. Deze week weer trainen en ons voorbereiden op de thuiswedstrijden tegen het sterke VVSB JO13-2.

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs