Stompwijk JO13-1 maakt geen fouten en wint overtuigend van Foreholte JO13-2 met 0-6!!

Toegevoegd op 15 april 2019 om 09:36 door Marco De Vries
Whatsapp Facebook Twitter


Stompwijk JO13-1 maakt geen fouten en wint overtuigend van Foreholte JO13-2 met 0-6!!

Stompwijk JO13-1 heeft zaterdagochtend de uitwedstrijd tegen Foreholte JO13-2 relatief eenvoudig gewonnen. De ploeg uit Stompwijk zegevierde in Voorhout met 0-6. Ben Hoogendoorn (5) en Maarten de Jong (1) tekenden voor de Stompwijkse productie. Uiteraard door goed samenspel en inzet van geheel het team!

Het was voor Stompwijk met de  twee oefenwedstrijden meegerekend  de 6e zege op rij van dit seizoen. In november won Stompwijk al eens eerder van Foreholte met 0-2.  Door de overwinning van zaterdag is de marge op Valken' 68 en Haagse Hout 2 punten en werd de voorsprong in doelsaldo ook weer iets uitgebreid. Stompwijk JO13-1 komt maandagavond in een oefenwedstrijd tegen DSO in actie.  Gewaagde tactiek van Foreholte. De Foreholte-trainer koos voor een gewaagde tactiek. Hij weigerde ver terug te plooien en opteerde voor een formatie en speelwijze met druk vooruit. Dat viel te prijzen, maar Stompwijk profiteerde wel van de geboden ruimte. In de 4e minuut stak Thijs Tromp (na voorbereidend werk van Nyka) Ben weg en de spits rondde met een bekeken schot af. Vervolgens duurde het niet lang voordat er een nieuwe treffer op het bord kwam opnieuw door Ben gescoord: 0-2. Quinten onderscheidde zich snel na de 0-2 voorsprong met een goede redding op een schot van de Foreholte spits en hield Stompwijk daarmee op de been. Zeer fraai was wel de 0-3 die 5 minuten later volgde. Een vlotte aanval belandde bij Ben die op zijn beurt opende richting Maarten. Maarten controleerde feilloos en schoot in 2e instantie de 0-3 binnen. De marge werd vlak voor rust nog verdubbeld door Stompwijk. Spits Ben schoot met twee fraaie goals, dat moet gezegd, de 0-4 en 0-5 tegen de touwen. In het openingskwartier na rust gebeurde vanuit Stompwijk kant niet veel. Tot de 40e minuut aanbrak. Aanvaller Ben ging na een duel met de keeper van Foreholte naar de grond. Het Stompwijk publiek schrok: het zou toch niet zijn dat Ben moest afhaken? Maar er was goed en slecht nieuws, in dubbel opzicht. Ben kon de wedstrijd hervatten maar de scheidsrechter wees na het raadplegen van de VAR NIET naar de strafschopstip! Na deze actie kwam Stompwijk weer terug in hun spel. En kon er ook weer gescoord worden. Via Ben werd het 0-6. De routinier profiteerde van prima voorbereidend werk van Nyka en Jake en tekende voor z'n vijfde doelpunt.  Dit was tevens ook de eindstand! Complimenten aan de aanvallers Rick, Ben, Sem en Maarten. Middenvelders Jake, Thijs en Nyka en verdedigers Sven, Joni, Aiden en Fin en natuurlijk keeper Quinten. Stijn bedankt voor het meespelen.

Na VVSB, Kagia, FC Zoetermeer en Leidschenveen haalde Stompwijk weer een knap resultaat. Uiteraard tot grote tevredenheid van de trainers. We halen de laatste weken een paar hele knappe resultaten met veel goals. We hebben karakter. Wij zijn afgelopen zaterdag weer tot de bodem gegaan. Stompwijk is 2 punten verwijderd van de koppositie en krijgt Haagse Hout nog op bezoek. Het kan nog een leuke eindfase van de competitie worden. Eerst vakantie!

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs