Stompwijk JO13-1 wint met 4-0 van HVV JO13-2 en blijft in de race voor het kampioenschap in de 2e klasse!!!

Toegevoegd op 13 mei 2019 om 09:23 door Marco De Vries
Whatsapp Facebook Twitter


Stompwijk JO13-1 wint met 4-0 van HVV JO13-2 en blijft in de race voor het kampioenschap in de 2e klasse!!!

Wat een prachtige zaterdag. Na twee voetbalvrije weekenden begon Stompwijk met elf vertrouwde namen aan het duel met HVV.  Stompwijk JO13-1 won thuis met 4-0 van HVV JO13-2. Daarmee maakt Stompwijk nog steeds kans op een eventueel kampioenschap. Wel heeft Valken' 68 momenteel de betere papieren om kampioen te worden in de 2e klasse. Volgende week twee krakers. Stompwijk (nummer 3) speelt thuis tegen nummer 2 Haagse Hout en Valken' 68 (nummer 1) moet naar Kagia (nummer 4)

Een mooie grasmat, lekker weer met veel thuis publiek. Deze ingrediënten had Stompwijk hard nodig in de thuiswedstrijd tegen HVV.  Stompwijk begon dominant aan het duel en kreeg al snel de ene na de andere kans. Al in de 1e minuut viel er bijna een doelpunt voor de thuisploeg. Ben counterde in de omschakeling maar zijn schot op doel had geen kracht. Ook Sem en Maarten waren gevaarlijk op de flanken. Stompwijk moest de kampioensmissie voor ogen houden en alle krachten aanwenden om die uit te laten komen. Ben, opnieuw gekozen als spits, kon na 10 minuten spelen de 1-0 scoren. Onder aanvoering van een super energieke verdediging (Aiden, Finn, sven en Joni) haalde Stompwijk alles uit de kast om achterin niks weg te geven en via de opbouw van achteruit tot score te komen. Een keihard werkend en veerkrachtig  Stompwijk kreeg wat het verdiende. De 2-0! Ben schoot opnieuw raak en Stompwijk hoopte dat die voordelige marge de rest van de middag op het bord zou blijven staan. Niet veel later probeerde Thijs het van vlak buiten de zestien, maar zijn inzet ging op de paal. Rick eindigde een fraaie solo met een schot in het zijnet en Nyka en Jake waren hun tegenstander ook vaak de baas. Aan de andere kant moest Stompwijk keeper Quinten op de doellijn ingrijpen op een laag schot van HVV. Hoewel Stompwijk de kansen in de tweede helft wel kreeg, bleef het spannend. Want HVV wilde zich echt niet bij een nederlaag neerleggen. Maar Stompwijk herpakte zich. Bij het ingaan van het laatste kwartier zette het Stompwijk publiek zich achter hun ploeg en prompt scoorde Ben in de rebount (mis geschoten strafschop) de 3-0 binnen. Vijf minuten later gevolgd door de 4-0 door opnieuw Ben.

HVV bracht vervolgens aanvallende wissels, maar tot een echte mogelijkheid kwam het niet en Stompwijk bleef eenvoudig overeind. Na iets meer dan 60 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Iedereen gefeliciteerd met de overwinning! Komende week gaan we ons voorbereiden op Haagse Hout.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs