6760x bekeken sinds 21 september 2016
Teamblog

Laatste 10 blogs

STOMPWIJK JO13-1 WINT MET 5-1 VAN NOOTDORP EN BLIJFT KOPLOPER RKDEO JO13-3 ONDER DRUK HOUDEN

Stompwijk JO13-1 wint met 5-1 van Nootdorp en blijft koploper RKDEO JO13-3 onder druk houdenStompwijk begon met enkele wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd afgelopen dinsdagavond tegen DSVP JO15/13-2. Sem Hendriks en Jim Soekimin stonden aan de aftrap i.v.m. afwezigheid van Rick (ziek) en Twan (die op de bank begon) Na twee minuten kwam de eerste dreiging van Stompwijk. Javi reageerde scherp op de voorzet van Sem. Maar zijn inzet belandde in de handen van de Nootdorp-doelman. Ruim vijf minuten later trakteerde Stompwijk haar supporters op de volgende dreiging aan het adres van Nootdorp. Bram stuurde Javi met een fantastische steekbal erop uit en kon daarmee een-op-een komen met de keeper van Nootdorp. Javi bleef rustig en kon de 1-0 inschieten. Stompwijk kreeg aardig wat opgelegde kansen. Uiteindelijk kon Sem daarvan profiteren (2-0)

Een kwartier voor rust was daar dan toch de treffer voor Nootdorp. Na een snelle uitbraak schoot een middenvelder van de Nootdorpers in de 20ste minuut met een kanonskogel de 2-1 binnen. Door deze treffer was de spanning terug in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer voerde Stompwijk gelukkig de druk op de Nootdorp defensie op en nam regelmatig het doel van Nootdorp onder vuur. De grootste mogelijkheid kwam van Javi, die met een poeier vanuit een kansrijke positie in het strafschopgebied zijn schot rakelings naast zag gaan. Vlak voor rust kon Bowen met een mooi schot de 3-1 scoren.

Na wat kansen over en weer in het begin van het tweede bedrijf, pakte Stompwijk het initiatief in de 35ste minuut. Ben reageerde oplettend op een foute inspeel pass van Nootdorp. Met een flitsende uitbraak en splijtende voorzet met de punt van de schoen van Ben, was het opnieuw Javi die de score voor de thuisploeg verder kon uitbouwen naar 4-1. Na dit doelpunt trok de uitploeg zich verder terug op eigen helft waardoor Stompwijk het karwei kon klaren. Ditmaal via een uitbraak vanaf het middenveld. Sem werd de diepte ingestuurd en in kansrijke positie uit belans gebracht. Een terechte strafschop. Sem mocht deze zelf nemen. Helaas recht op de keeper af. Geen doelpunt. De oplettende Nootdorp doelman stond goed gepositioneerd. Om het Stompwijk feestje helemaal compleet te maken schoot Sven via opnieuw een terecht gegeven strafschop Stompwijk in de laatste minuut naar de 5-1. Met nog 1 competitie wedstrijd en enkele toernooien voor de boeg zijn de trainers trots op de ontwikkeling die Stompwijk dit seizoen heeft doorgemaakt. We kunnen met tevredenheid vaststellen dat de spelersgroep van Stompwijk JO13-1 is uitgegroeid tot een hecht collectief. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Oliveo JO13-2.

Bij winst van Stompwijk tegen Oliveo en verlies van RKDEO tegen BSC' 68 is Stompwijk kampioen. Maar laten we reŽel blijven. RKDEO JO13-3 speelt thuis om 13.40. Hun JO13-1 en JO13-2 zijn vrij. Ze hebben dus alle kans om hun talenten uit de "hogere" klasse in te zetten. We zullen zien. Stompwijk gaat voor de winst.
Lees verder | Auteur: Marco | 20 mei 2018 | 0 Reacties

STOMPWIJK JO13-1 KENT GEEN GENADE EN WINT VAN FYSIEK STERK DSVP

Stompwijk JO13-1 kent geen genade en wint van fysiek sterk DSVPStompwijk kon alle aanvallende bedoelingen tegen DSVP al snel omzetten in treffers. Het resultaat was een dik verdiende 5-0 overwinning. JO11 speler Ben Hoogendoorn speelde pikant genoeg een hoofdrol bij de Stompwijk-treffers. De Stompwijkers wonnen naast punten ook kostbaar zelfvertrouwen voor het vervolg van misschien wel een spannende titelstrijd.

De trainers verraste vooraf, bij de bekendmaking van hun basisploeg, De plek op het middenveld werd ingenomen door Joni. Xander was de nieuwe linksback. Tim speelde zijn vertrouwde rol als controlerende middenvelder, terwijl Javi opnieuw startte als spits. Het duel tussen de nummer 2 (DSVP) en Stompwijk nummer 3 op de ranglijst van de competitie was de eerste 30 minuten vooral een tactisch topduel. Stompwijk speelde gegroepeerd en bracht via de middenvelders de aanvallers vaak in stelling. Dat DSVP voor rust niet een echte kans afdwong, tekende de onmacht plus de intenties van de formatie van DSVP. Met name de trainer van DSVP was vooral bezig met andere dingen dan met voetbal.

Stompwijk had op sportpark de Meerhorst natuurlijk wel volop aanvallende intenties en speelde wel om te winnen. Die tactiek leverde de thuisploeg voor rust ook veel kansen op. Stompwijk kwam op voorsprong via een penalty van Joni. Daarna was Ilja trefzeker met een mooi afstandschot. Het voetbalvuurwerk werd kort na rust afgestoken, uitgerekend vlak nadat DSVP had getekend voor zijn eerste grote kans. Stijn voorkwam een onverdiende tegentreffer. De verdiende voorsprong van Stompwijk bleef dus een feit. Javi draaide de bal van riante afstand en even verrassend langs de doelman van DSVP in de verre hoek. Daarmee bracht Javi Stompwijk net als afgelopen wedstrijd tegen DHC op een winnend spoor. Eindelijk werden de aanvallende bedoelingen beloond. Zeven minuten na de treffer speelde Javi opnieuw een hoofdrol, ditmaal in de voorbereiding op de vierde treffer. Ben kreeg de bal mooi aangespeeld en na wat kap en draaiwerk kon de 4-0 worden gescoord door Ben. Ook de 5-0 kon worden gescoord door Ben. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. Iedereen top gespeeld!

Zo mocht Stompwijk zich even voor 20.00 uur op de dinsdag avond de terechte winnaar noemen van de topper tussen Stompwijk en DSVP. De competitie is nog twee speelrondes verwijderd van het einde. Met de zege wonnen de Stompwijkers naast punten ook een karrenvracht aan zelfvertrouwen voor een mogelijk succesvolle afsluiting van het seizoen. Dit moeten we nog twee wedstrijden volhouden. Als we dat tegen de komende tegenstanders kunnen opbrengen kunnen we plaats 2 misschien wel vasthouden. Daarvan ben ik overtuigd. Of zit er misschien wel een kampioenschap in. Als RKDEO verliest van DWO en BSC' 68 misschien wel. Hopelijk is laatste man Twan fit a.s. zaterdag! Hij viel uit met een voet blessure.
Lees verder | Auteur: Marco | 15 mei 2018 | 0 Reacties

STOMPWIJK JO13-1 NA MOEIZAAM BEGIN RUIM LANGS DHC JO13-3

Stompwijk JO13-1 na moeizaam begin ruim langs DHC JO13-3Stompwijk heeft afgelopen zaterdagochtend een 2-6 zege op DHC geboekt. In Delft kwamen de Stompwijkers via een corner op achterstand, maar bogen Javi (4x) Bram (1x) en Finn (1x) de score om. Een glansrijk debuut was er voor JO13-2 speler Finn van Geijlswijk. Genoeg elementen dus om er een mooie wedstrijd van te maken.

Stompwijk kreeg in de eerste helft op het stroeve kunstgras in eerste instantie weinig voor elkaar. Na vijf minuten viel de eerste mogelijkheid op de openingstreffer te noteren. Ben kreeg de bal prachtig aangespeeld via Joni, maar Ben kreeg de bal niet onder controle. Het was DHC dat op voorsprong kwam. Via een corner rolde de bal pardoes achter Stijn het doel in. Gelukkig kon Stompwijk al snel de 1-1 scoren via Javi. Maar er gingen de 1e helft ook veel kansen verloren. Het was opnieuw DHC dat via een flinke fout aan Stompwijk zijde de 2-1 kon scoren. Gelukkig bleef de 1e helft de schade beperkt door knap keeperswerk van Stijn en goed verdedigend werk van Sven, Twan en Joni.

In de tweede helft opende Stompwijk een stuk beter. Al in de 40ste minuut leverde dat de gelijkmaker op. Finn schoot uit een prachtige voorzet keurig de 2-2 binnen. De combinaties verliepen na de gelijkmaker soepeler en Ben had de 2-3 op zijn schoen na een mooie combinatie vanaf het middenveld via Ilja. Die kans ging er helaas niet in, maar in de 45e minuut mocht Javi vrij doorlopen. De Stompwijk spits aarzelde niet en schoot de 2-3 binnen. Kort daarna was het opnieuw Javi die 2-4 kon scoren na een aantal mooie combinaties aan Stompwijk zijde. Vier minuten na de 2-4 van Javi joeg Bram de 2-5 in het doel. De crossbal kwam van Tim, het doorgeven verzorgde Bowen en het verwoestende schot kwam van Bram. Stompwijk zat op rozen tegen het bikkelharde DHC. Drie minuten later rolde de bal na een inzet van Ben met enige fortuin bijna binnen. Javi leek de 6e Stompwijk-goal achter de DHC doelman te werken, maar hij kreeg de bal niet lekker mee. De mooiste goal was echter voor het laatst bewaard. Javi schoot 3 minuten voor tijd op wonderschone wijze de 2-6 achter de verbouwereerde doelman van DHC.

Door deze zege behoudt Stompwijk in elk geval de 3e plaats in de poule met uitzicht op plek 2. Maar dan moet er dinsdag wel worden gewonnen van de dames van DSVP. Voor nu gefeliciteerd.
Lees verder | Auteur: Marco | 13 mei 2018 | 0 Reacties

STOMPWIJK JO13-1 MET SPEELS GEMAK VOORBIJ SJZ JO13-2

Stompwijk JO13-1 met speels gemak voorbij SJZ JO13-2Stompwijk heeft zaterdagochtend een 11-0 zege geboekt op SJZ. Aanvoerder en laatste man Twan Eisenburger ontpopte zich met een formidabel doelpunt tot grote man van de ochtend. Door de inbreng van geheel het team bedraagt het gat met koploper RKDEO met nog een aantal wedstrijden voor de boeg zes punten. Voor Nasim Musfir Said kreeg de warme lente ochtend een extra zonnig karakter. De JO13-3 speler van Stompwijk mocht door zijn goede prestaties op de training opnieuw invallen bij de JO13-1 en bleek ook na deze wedstrijd een stabiele factor in de verdediging te zijn. Dit betekent dat Nasim met oog op het nieuwe seizoen kans maakt op een definitieve plek in de JO13-1.

Stompwijk op achterstand? ditmaal niet. Bram vond het tijd voor een snel doelpunt. Na een mooi hakje van Xander schoot hij de 1-0 in het doel. Bal pakken en door, want 1 minuut later was het alweer tijd voor de 2-0. Een overstapje van Rick werd begrepen door Ben, die de bal met buitenkant voet binnen schoot. Niet nadenken, maar schieten! De bal vloog hard in het doel. De keeper was kansloos. Daarna nog een aantal doelpunten van Javi en opnieuw Ben. Ook Xander was trefzeker. Ruststand 5-0. De theepauze had het gewenste effect op de spelers van Stompwijk. Het tempo ging omhoog, passes kwamen aan en binnen 10 minuten werden er 2 enorme kansen gecreŽerd en gescoord. Xander en Twan waren trefzeker. Het was Ben die zijn directe tegenstander te slim af was. Met 2 doelpunten op zak vond hij het tijd voor een assist. Met een korte pass bood hij Xander een niet te missen kans voor een (half) open doel. De gelouterde spits faalde niet en bracht Stompwijk op een comfortabele 6-0 voorsprong. Twan scoorde met een formidabel doelpunt de 7-0. De spelers van SJZ hadden het nakijken

Het slotstuk was, niet geheel verrassend. Sven toonde al meerdere malen zijn klasse en verzilverde een uitstekende wedstrijd met 8-0. Sven galmde het door Stompwijk na zijn fraaie afstandsschot binnenkant paal. Het publiek kon op de banken blijven staan, want niet veel later was het tijd voor opnieuw doelpunten van Ben 2x en Xander 1x. Na een soms wat rommelig ogende wedstrijd waren er tevreden gezichten. Eindstand 11-0! Gefeliciteerd.
Lees verder | Auteur: Marco | 23 april 2018 | 0 Reacties

STOMPWIJK JO13-1 STUURT SSS' 18 IN LIMBURG VAN KASTJE NAAR DE MUUR EN WINT RUIM

Stompwijk JO13-1 stuurt SSS' 18 in Limburg van kastje naar de muur en wint ruim OVERLOON Ė Het begon nog goed voor SSS' 18 JO13-1. De Limburgers kwamen zaterdagmiddag tegen Stompwijk JO13-1 sterk uit de startblokken. SSS' 18 kwam snel op 1-0 maar Stompwijk JO13-1 overklaste SSS' 18 daarna op alle fronten en won verdiend met 3-9

Het duel brandde al vroeg los in het Limburgse Overloon, met een vroeg doelpunt voor SSS' 18 was de toon meteen gezet. Het goede begin van SSS' 18 ten spijt, nam Stompwijk JO13-1 snel een voorbode op de zege. 10 minuten later na het doelpunt SSS' 18 nam Stompwijk in positief opzicht de hoofdrol over. Jake schoot binnen na een formidabele actie en afgemeten pass van Ilja. 10 minuten voor de rust stond het zelfs al 1-2. Bram onderschepte de bal na een blunder van SSS' 18 en legde breed op Ben, die via de vuisten van de keeper van SSS' 18 raak schoot. Nog voor rust kon Stompwijk verder uitlopen. Rick pegelde op prachtige wijze, uit de draai en in de kruising de 1-3 op het scorebord. Het was voor Stompwijk het teken iets aanvallender te gaan spelen om zodoende (nog) meer druk te zetten op de SSS' 18 verdediging. De trainer van SSS' 18 bracht een extra verdedigende middenvelder. Maar ook het defensieve blok werd door Stompwijk eenvoudig gekraakt.

De Stompwijkers stuurde SSS' 18 ook in de 2e helft van het kastje naar de muur. Stompwijk had de smaak goed te pakken en zette het goede spel voort. Na enkele minuten spelen verstevigde Stompwijk haar positie door de score te verdubbelen. Het was Javi die scherp reageerde op een afgezwaaide voorzet vanuit de linkerkant. De veel scorende spits kapte op de rand van het zestienmetergebied zijn directe tegenstander uit, waarna de behendige aanvaller zijn doelpunt namens Stompwijk binnen krulde 1-4. Het was Stompwijk wat het spelbeeld vormde. Net als in de eerste helft voerde Stompwijk de druk op en nam regelmatig het SSS' 18 doel onder vuur. Even later zette Javi zijn tegenstander met een prachtige kapbeweging op het verkeerde been waarna Ben op aangeven van Javi de bal strak in de verre hoek plaatste: 1-5. De Stompwijk spelers leken zich vervolgens iets te vroeg rijk te rekenen. Even ging de voet van het gaspedaal, met als gevolg dat SSS' 18 af en toe gevaarlijk kon worden. SSS' 18 kon daardoor twee keer scoren. Inmiddels stond het 3-5. In de 45ste minuut zet Stompwijk het doelpuntenfestijn voort. Een strakke voorzet van Bram werd van dichtbij met de buitenkant van de schoen binnengetikt door opnieuw Javi 3-6. Daar bleef het niet bij, want in de 50ste minuut was het wederom Javi die kon scoren 3-7. Ook ben prikte er nog een aantal bij. Eindstand 3-9. Stompwijk maakte een goede indruk. We hadden veel vastheid in ons spel en daardoor ook grip op de wedstrijd. We hebben ook niet veel weggegeven. Het was nogal een fysieke wedstrijd, maar de scheidsrechter had alles onder controle.

Verder zijn we enorm tevreden over de manier waarop het trainingsweekend is verlopen. Mede door de saamhorigheid van alle spelers en inzet van het organisatieteam mogen we het een zeer geslaagd weekend noemen. Complimenten aan Peter Jacobs. Hij is de motor achter dit toernooi in Limburg. Zonder zijn visie, enthousiasme, doorzettingsvermogen was dit niet mogelijk geweest. Bedankt Peter!
Lees verder | Auteur: Marco | 16 april 2018 | 0 Reacties

TEGENSTANDER A.S. ZATERDAG UITGELICHT: SSS' 18 JO13-1

Tegenstander a.s. zaterdag uitgelicht: SSS' 18 JO13-1SSS' 18 JO13-1 wil dit seizoen dolgraag hoog eindigen in de competitie. Ook de oefenwedstrijd tegen Stompwijk JO13-1 nemen zij uiterst serieus. Een zege is voor Stompwijk daarom allerminst een vanzelfsprekendheid tegen SSS' 18 JO13-1 die karakter, vechtlust en wilskracht hoog in het vaandel hebben staan. SSS' 18 draait al geruime tijd bovenin mee in de 2e klasse regio Limburg. Afgelopen zaterdag won het nog met 7-2 van S.V. oostrum JO13-1 De Limburgse ploeg oogt stabiel, uitgebalanceerd en gretig. Werk aan de winkel voor Stompwijk JO13-1, dat wel de smaak te pakken heeft na de monsterscore op Haagse Hout JO13-1. De aftrap tegen SSS' 18 is a.s. zaterdag om 12.00 uur op het terrein van SSS' 18.
Lees verder | Auteur: Marco | 11 april 2018 | 0 Reacties

FRAAIE TREFFERS IN DOELPUNTENFESTIJN TUSSEN STOMPWIJK JO13-1 EN HAAGSCHE HOUT JO13-1 IN OEFENWEDSTRIJD

Fraaie treffers in doelpuntenfestijn tussen Stompwijk JO13-1  en Haagsche Hout JO13-1 in oefenwedstrijdStompwijk heeft de oefenwedstrijd tegen Haagsche Hout eenvoudig gewonnen. Met vijf goals in de 1e en acht in de 2e helft bleef de teller uiteindelijk aan het einde staan op + 13 voor Stompwijk JO13-1. Joshua paste zich moeiteloos aan en had een paar leuke acties Het gevaar van Stompwijk kwam in de beginfase via de rechterkant. Ben flitste een aantal keer langs de zijlijn. Bij zijn eerste voorzet was het ook meteen raak. In de 6e minuut leverde Bowan een zeer bruikbare pass aan Ben af. Ben knalde op het doel, maar de keeper van Haagsche Hout stond in de weg. Stompwijk kreeg veel mogelijkheden. Afgelopen zaterdag wilde de bal er maar niet in. Dat was nu wel anders. Een aantal mooie doelpunten van onder andere Ilja, Bram Ben en keeper Stijn!! Uiteraard door goed samenspel van heel het team. Ook de verdediging stond zeer goed. De directe tegenstander van Sven kon geen kant op! Ruststand 5-0.

Na een klein halfuur spelen, was de tandem de 2e helft dezelfde als voor rust. Nazim bracht de bal met een mooie zwaai voor en daar kon Bram vrij eenvoudig doch fraai de 6-0 binnenschieten. Het team van Stompwijk had niet veel te duchten van de Hagenaars en in de 40ste minuut gooide opnieuw Bram de wedstrijd helemaal in het slot (7-0) en kwam het grote krachtsverschil alsnog tot uiting op het scorebord. Verder waren Jake, Joni en Twan nog trefzeker. Uiteindelijk een mooie 13-1 overwinning. Formidabel!!!

De trainers van Stompwijk hadden dan ook genoten van hun ploeg. We speelden mooi positiespel en maakten goede goals. Er was vanavond voldoende beweging in het team, we lieten de bal aardig gaan en konden de vrije man makkelijk vinden. In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen zaterdag.Tegen Berkel ontbrak echter het beetje geluk dat je nodig hebt, maar dat we (ook toen) die aanvallen al zo konden opbouwen, stemde ons zeer tevreden. En dat leidde tegen Haagsche Hout uiteindelijk tot de 13-1-overwinning. Onverwacht kwam die niet. We zijn de laatste weken wel tegen een paar zeperds aangelopen. Maar we herpakten ons goed. Vandaaruit hebben we het opgepakt met de goede wedstrijd tegen Haagsche Hout als resultaat. Op naar Limburg voor een leuk gezellig voetbalkamp!
Lees verder | Auteur: Marco | 11 april 2018 | 0 Reacties

STOMPWIJK JO13-1 ONDANKS VELD OVERWICHT EN KANSEN NIPT ONDERUIT TEGEN BERKEL JO13-2 (AANGEVULD MET JO13-1 SPELERS)

Stompwijk JO13-1 ondanks veld overwicht en kansen nipt onderuit tegen Berkel JO13-2 (aangevuld met JO13-1 spelers)Met een kleine nederlaag (2-1 verlies) heeft Stompwijk zaterdagochtend de 6e speelronde afgesloten. Dankzij een goal van Tim Tas bleef de kansenregen in elk geval niet geheel doelpuntloos. Stompwijk startte goed en hoopvol tegen Berkel. Ondanks de snelle defensie van Berkel combineerde Stompwijk af en toe tot diep in het Berkelse strafschopgebied. Kansen leverde dat ook op. Zo schoot Javi in de 4e minuut rakelings naast. Ook in de 10e minuut verdiende een fraaie aanval van Stompwijk een beter lot. Rick gaf voor vanaf links, Bram hakte door op Ben maar de doelman van Berkel tikte het schot uit de kruising. In de 15e minuut vond ook Bram de doelman van Berkel op zijn pad en kort daarna schoot Javi net over.

Twan meldde zich ook met regelmaat aan de Ė voor hem Ė overkant en dat leverde in de 20se minuut bijna een doelpunt op. De bal eindigde echter over het doel in plaats van erin. Het wachten was op de openingsgoal, die kwam er, maar gek genoeg niet in het voordeel van Stompwijk. Geheel tegen de verhouding in kon Berkel uit het niets de 1-0 scoren. Vlak voor rust vloog tot overmaat van ramp ook de 2-0 erin voor Berkel. Het was weer zo'n ochtend waarin alles tegenzat. Dus moest het in de tweede helft gebeuren voor Stompwijk dat op dezelfde voet verder ging. Bram bleef op dreef met schitterende passes, maar een succesvolle afronding door zijn ploeggenoten bleef achterwege. Stompwijk moest iets. Met nog 15 minuten op de klok stuurde de trainers van Stompwijk Tim Tas naar de linksbuiten positie. Dat betekende ook meer risico. Meteen een actie van Tim die de bal op de lat schoot. Vervolgens In 22ste minuut een gelepelde voorzet van Ben die uitstekend werd binnengeschoten door Tim (1-2) Daarna had Stompwijk met nog 8 minuten op de klok de kans op de gelijkmaker, maar vanuit vrijstaande positie ging de bal net naast of stond de keeper hinderlijk in de weg. In de laatste seconden nog een corner voor Stompwijk. Keeper Stijn mee naar voor. Helaas onderschept door Berkel. Eindstand 2-1 voor Berkel.

De trainers van Stompwijk vonden dat hun ploeg zichzelf tekort had gedaan door vooral in de eerste helft slordig met de kansen om te gaan. Niet iedere kans kan raak zijn, maar je moet op 0-1 of zelfs op 0-2 komen. We kregen genoeg mogelijkheden. Dat Stompwijk uiteindelijk zelfs geen gelijkspel uit het vuur wist te slepen doet extra pijn. We willen aanvallen, maar weten ook dat we dan wat weggeven. De bal valt dan een keer verkeerd en nu staan we weer met lege handen. Op naar de volgende wedstrijd. Dinsdagavond tegen Haagsche Hout beginnen we weer fris aan de wedstrijd.
Lees verder | Auteur: Marco | 09 april 2018 | 0 Reacties

STOMPWIJK JO13-1 IN OEFENWEDSTRIJD TE STERK VOOR HOOFDKLASSER MEERBURG JO11-1

Stompwijk JO13-1 in oefenwedstrijd te sterk voor hoofdklasser Meerburg JO11-1Na de geflatteerde nederlaag in de oefenwedstrijd vorige week tegen SJZ deed Stompwijk JO13-1 donderdagavond gewoon waar het goed in is. Stompwijk versloeg met speels gemak en af en toe oogstrelend spel hoofdklasser Meerburg JO11-1 (9-1) Stompwijk wekte op sportpark de Meerhorst geen moment de indruk dat het in de war was van de ruime nederlaag vorige week tegen SJZ. Sterker nog het had er veel van weg dat het verlies van vorige week juist motiverend op Stompwijk werkte.

De trainers (Peter&Marco) kozen in de beginfase voor Joshua centraal op het middenveld. Stompwijk had ditmaal niet de beschikking over de jonge talentrijke Bram, vandaar er iets anders verzonnen moest worden. De fysiek sterke Joshua kweet zich echter uitstekend van zijn taak, hoewel Meerburg het hem niet echt lastig maakte. De thuisploeg opende furieus. Het was alsof de spelers van Stompwijk magneten in hun schoenen hadden. Zo makkelijk kaatsten ze de bal naar elkaar toe. Ook in de vierde minuut vonden ze elkaar. Joshua zag de vrijstaand Javi, die alweer zijn 30ste doelpunt van dit seizoen mocht bejubelen (1-0). Nog geen minuut later was Ben dicht bij 2-0. Stompwijk domineerde, maar Meerburg probeerde vanuit de opbouw van achteruit toch bij het doel van Stompwijk te komen. Stompwijk vernederde de tegenstander in de openingsfase van de eerste helft. Het thuispubliek vermaakte zich met een aantal prachtige combinaties. Ilja begroette na enkele prachtige schaarbewegingen van Ben zijn doelpunt (2-0) Ilja bracht op zijn beurt drie minuten later Ben in stelling (3-0) Daarna nog een aantal mooie doelpunten van Rick en Nazim. Een ruststand van 5-0.

In de tweede helft kon Meerburg enkel toekijken hoe een vloeiende aanval via Bowen naar Ben een doelpunt tot gevolg had (6-0) Meerburg zag een aantal minuten daarna hoe hun inzet werd gekeerd door Stompwijk keeper Stijn, maar Meerburg kreeg toch zijn treffer (6-1) Ilja, tot Man-of-the-Match uitgeroepen vanwege zijn technisch begaafd spel, zorgde voor het toetje op de pudding. Met een zeer fijngevoelige schot bracht hij de score op 7-1. Uiteindelijk bleef de teller steken op 9-1 voor Stompwijk. De ruime zege in de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Meerburg (9-1) kwam voor de trainers een beetje als een verrassing. We zijn wel een beetje verbaasd. Zo'n grote uitslag verwacht je niet, zeker niet tegen een team dat hoofdklasse speelt. Weliswaar tegen een JO11 team maar toch. Iedereen had ook de oefenwedstrijd tegen de JO11-1 van Alphense boys nog in zijn geheugen.Gefeliciteerd en tot snel!
Lees verder | Auteur: Marco | 06 april 2018 | 0 Reacties

STOMPWIJK JO13-1 ONDANKS KANSENREGEN TOCH RUIM ONDERUIT TEGEN 2E KLASSER SJZ JO13-1 IN OEFENWEDSTRIJD

Stompwijk JO13-1 ondanks kansenregen toch ruim onderuit tegen 2e klasser SJZ JO13-1 in oefenwedstrijdStompwijk JO13-1 heeft donderdagavond ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen tegen 2e klasser SJZ JO13-1 verloren. Stompwijk creeerden ongelofelijk veel kansen, maar gescoord werd er slechts eenmaal door Javi Benvenuto. Op een wat hobbelig (maar ondanks de regenval) goed bespeelbaar veld 2 begon Stompwijk na de legendarische overwinning tegen BSC' 68 met de beste bedoelingen. Echter al na acht minuten stond Stompwijk met 0-1 achter. Zoals zo vaak tegen sterkere tegenstanders gingen de Stompwijkers ook nu de fout in van balbezit naar balverlies (handelingssnelheid+mandekking) In de omschakeling was het daarom razendsnel raak. Van links mocht de voorzet worden gegeven, bij de tweede paal liet Stompwijk zich aftroeven door de spits van SJZ.

Een flinke domper, maar Stompwijk herpakte zich snel. Via het middenveld werden de aanvallers vaak in stelling gebracht. De aanvallers van Stompwijk waren in de beginfase al twee keer dichtbij de 1-0. Ben en Javi hadden (na het doelpunt van SJZ) de gelijkmaker op de schoen. Stompwijk combineerde snel, was vaak rap voorin, maar de bal ging er maar niet in. Stompwijk baalde nog na van de gemiste kansen toen SJZ in de volgende aanval opnieuw doel trof. De spits van SJZ kreeg een lange bal van achteruit kwam naar binnen, schoot van afstand en zag zijn bal in het doel van Stompwijk verdwijnen nummer 2 voor SJZ. Stompwijk ging door en had in het eerste half uur genoeg mogelijkheden de aansluitingstreffer te scoren. Ben kwam alleen voor het doel op aangeven van Bram en ook Javi kreeg nog een kans, maar de nummer 9 van Stompwijk schoot een mooi pass van Tim naast het doel. Daardoor was de teleurstellende ruststand 0-3 en niet 3-3 of 2-3.

Na de rust hoopte iedereen op een vervolg van de eerste helft, maar niets bleek minder waar. SJZ kwam er vaker uit, werd dreigend en Stompwijk stoeide met zichzelf. Toch kwamen er twee kansen, mede ingegeven door toch wel mooie combinaties. Eerst kopte Javi via een corner in geheel vrijstaande positie bijna raak, maar de bal ging over. Niet veel later zag ook de debuterende Joshua zijn schot gekeerd worden. Stompwijk combineerde ook de 2e helft best aardig maar SJZ scoorde makkelijker. Zo moest Stompwijk keeper Stijn handelend optreden op een schot van SJZ. Een vrije trap van SJZ werd door de goalie knap gepakt. Op het moment dat Stompwijk dacht aan meer kwam SJZ in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Stompwijk. Uiteindelijk een eindstand van 1-6 in het voordeel van SJZ. Vooral tijdens balverlies moet het beter. Iedereen was gebrand op een goede start, maar eerlijk is eerlijk SJZ JO13-1 deed het ook gewoon goed en voetbalt een klasse hoger.

Tegen Berkel moeten we proberen zelf goed te staan bij balverlies, en van daaruit gaan voetballen. Dat aspect zal beter moeten dan het was tegen SJZ. Enthousiasme, vrolijkheid en nieuwsgierigheid. Alle voortekenen voor een frisse start tegen Berkel in de competitie. Fijne paasdagen en tot donderdag 5 april op de training.
Lees verder | Auteur: Marco | 30 maart 2018 | 0 Reacties